De 3 beste manieren om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen AI

De ontwikkelingen in AI volgen elkaar in een rap tempo op. Het is niet altijd makkelijk om goede nieuwsbronnen te vinden om op de hoogte te blijven. Hier 3 tips waarmee jij wél goed geïnformeerd blijft.

1. AI Explained YouTube kanaal

Dit YouTube kanaal word door alles insiders gevolgd. De maker leest alle belangrijke papers zodra ze uitkomen en is zeer goed geïnformeerd. De video’s zijn helder en duidelijk, en bevatten geen onnodige opsmuk. Een abonnement op dit YouTube kanaal is daarom 1 van de makkelijkste manieren om op de hoogte te zijn.

 

 

2. Lex Fridman podcast

Deze bekende podcaster is zelf een AI wetenschapper. Zijn diepte-interviews bestrijken een breed scala aan wetenschappers en andere soorten denkers en gaan vaak over AI. Ook de podcasts die niet over AI gaan zijn meestal tochde moeite waard. Tegenstanders of contraire denkers binnen de AI wereld komen hier ook regelmatig aan bod.

Alle links zijn terug te vinden op zijn website.

 

3. Hacker News

Hacker News is nog altijd dé nieuwsbron waar ook de technische elite binnen Silicon Valley zelf zaken post en zich regelmatig komt mengen in de discussie. Hier komen allerlei software gerelateerde zaken aan bod, maar wanneer een aankondiging of artikel over AI wordt gedeeld is de bijbehorende discussie vaak erg leerzaam.

Bekijk als voorbeeld deze discussie over iemand die post over hoe hij zelf een chatbot bouwde. De discussie heeft allerlei goede aanwijzingen die erg de diepte in gaan.

Hacker news screenshot

Staat jouw favoriete bron er niet bij?

Laat het de redactie weten, dan nemen we het mee in een toekomstig artikel.