Wie zijn onze opdrachtgevers?

opdrachtgevers

Eonics heeft drie verschillende vormen waarmee we onze kennis en specialisten inzetten voor onze opdrachtgevers: Consultancy, Development en Research. In dit artikel geven we voor alledrie een korte uitleg van het gebruikelijke proces waarna we enkele voorbeelden geven uit onze bestaande portfolio van opdrachtgevers.

Consultancy

Eonics Consultancy is waar het allemaal mee begon. Bij deze werkwijze huren grote opdrachtgevers individuele Eonics ontwikkelaars in. Deze ontwikkelaars zijn doorgaans zeer ervaren en worden onder andere door de opdrachtgever ingezet voor een technische leiderschapsrol binnen een Agile/SCRUM-team. Een aantal voorbeelden van onze opdrachtgevers van  per sector zijn:

Financiële sector

 • Rabobank
 • ABN AMRO Bank
 • Bank Mendes Gans
 • Nationale Nederlanden
 • ING

Overheid en (semi-)publieke sector

 • Ministerie van Veiligheid en Justitie
 • Ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Stichting ICTU
 • Kamer van Koophandel
 • Belastingdienst
 • De Nederlandsche Bank
 • Nederlandsche Spoorwegen
 • ProRail

In het algemeen duren deze inzetten lang, van een half jaar tot soms zelfs meerdere jaren. Wanneer de consultant aangeeft toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, begeleidt Eonics Consultancy hem of haar richting een nieuwe opdracht.

Eonics is trots op de bijdrage die onze consultants leveren aan ons nationale trein-netwerk.

Development

Wanneer een opdrachtgever aangeeft meer dan een individuele specialist in te willen huren, komt ze in contact met Eonics Development. Deze tak van Eonics kijkt met de opdrachtgever naar de bestaande situatie. Samen creëren zij een op maat gemaakte strategie waarbij de opdrachtgever beter grip krijgt op zijn software-ontwikkeling. In het artikel over onze werkwijze kun je meer lezen over de aanpak van Eonics Development. Voor een duidelijk inzicht van hoe dit  in de praktijk werkt geven we hier een aantal voorbeelden van bestaande opdrachtgevers van Eonics Development.

UTURN

Bij UTURN was het IT landschap ernstig versnipperd over diverse aanbieders en -leveranciers. Het gevolg was het verliezen van alle grip en regie op de software ontwikkeling door het management. Samen met Eonics Development is daarom een volledig nieuwe koers ingeslagen en een multi-disciplinair DevOps team ingericht dat de volledige verantwoordelijkheid draagt voor alle zaken omtrent software-ontwikkeling. Dit team bestaat uit een combinatie van bestaande medewerkers van de opdrachtgever, een tweetal Eonics specialisten op locatie en een tweetal test-experts van Eonics Labs in India. Het team zorgde ervoor dat UTURN weer controle kreeg over haar software-ontwikkeling, zonder dat hierbij opnieuw afhankelijkheid werd gecreëerd van een specifieke aanbieder of technologie.

inBrain

Bij inBrain was er sprake van een snel groeiend klantenbestand met een capaciteitstekort bij het interne ontwikkelteam als gevolg. Samen met Eonics Development is daarom besloten dit capaciteitstekort op te lossen door een klein team van ontwikkelaars flexibel in te zetten om het interne development team wanneer nodig te versterken. Voor de opdrachtgever is het van cruciaal belang dat zij flexibel van deze ontwikkelaars gebruik kunnen maken en dus hun interne team niet permanent uit  hoeven breiden. Deze werkwijze geeft ademruimte aan de opdrachtgever en voorkomt dat ze vanwege tijdelijk gebrek aan ontwikkelcapaciteit een ‘nee’ aan hun klanten moeten verkopen.

Declaree

Declaree is een snelgroeiende startup met een geavanceerde SaaS-oplossing voor declaratie-processen. Vanwege de snelle groei is het voor de organisatie lastig om structureel voldoende aandacht te besteden aan het moderniseren en uitbreiden van de ontwikkelstraat. Samen met Eonics Development is een strategie uitgestippeld om met behulp van diverse Eonics DevOps experts deze technische inhaalslag uit te voeren. Zo werd de interne organisatie niet alleen ontlast maar tevens klaargestoomd voor de toekomst. Ook hier is flexibiliteit het sleutelwoord. Door gebruik te maken van de flexibele diensten van Eonics Development is Declaree in staat om zonder extra vast personeel de noodzakelijke stappen te maken voor het waarborgen van toekomstige groei.

Research

Bij Eonics doen we continue onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software-development om daarmee onze dienstverlening te verbeteren. Soms komt het voor dat een opdrachtgever een zodanig complex verzoek heeft dat we deze niet met onze gebruikelijke diensten kunnen vervullen. In een dergelijk geval komt Eonics Research in actie. We onderzoeken  of we deze opdrachtgever toch kunnen helpen en er mogelijk nieuwe diensten aan onze bestaande portfolio kunnen worden toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is het drone project voor een grote logistieke dienstverlener. Daarnaast is Eonics implementatie-partner van het HyperDev platform, een innovatief CI/CD platform gebaseerd op Docker dat bij alle Eonics-projecten met veel succes wordt toegepast.

Tot slot

Wilt u ook in contact komen met onze specialisten om te kijken wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Of ben je zelf een ontwikkelaar en wil je ook je kennis inzetten voor onze opdrachtgevers? Neem dan contact op met Tom van der Drift: tom.vanderdrift@eonics.nl – 06-12814561.