Welkom Sayf

team

Het is alweer een paar maanden geleden dat Sayf bij Eonics is komen de werken, de hoogste tijd om even kennis te maken.

Wie, wat en waar? Vertel!

Hoi! Ik ben Sayf, 38 jaar, en werk sinds kort bij Eonics als senior Java developer. Ik ben opgegroeid in Nederland maar heb de afgelopen paar jaar in België gewoond. Onlangs ben ik weer naar Nederland verhuisd samen met mijn vrouw en dochter, voor wie we op dit moment op zoek zijn naar een nieuwe basisschool. In mijn vrije tijd doe ik aan scubaduiken, klussen en koken.

Wat vindt je leuk aan het vak software engineering?

Het vak verandert continue en het leeft ook heel erg in de samenleving. Daarnaast kom je veel unieke en interessante mensen tegen.

Wat voor opdracht/project werk je momenteel aan?

Bij de Kamer van Koophandel vervul ik rol van technical lead van een SCRUM-team. Een uitdagend en zinvol project, waarbij de focus qua software voornamelijk ligt op Java.

Het vak verandert continue en het leeft ook heel erg in de samenleving. Daarnaast kom je veel unieke en interessante mensen tegen.

Waarom heb je voor Eonics gekozen?

Het klikte meteen. Het is duidelijk een organisatie van- en voor software engineers. Ze zijn flexibel en je krijgt alle vrijheid om je  werk- en contractvorm in te richten zoals jij dat wilt, zonder concurrentie-beding of andere onzinnige regeltjes. Daarnaast vind ik het fijn dat we niet zo groot zijn! Kortom, een plek waar ik me direct thuis voel.

Wat is je favoriete IDE?

Dat is toch wel IntelliJ – al jarenlang een superfijne tool die ook continu blijft vernieuwen.

Nog een goede (tech) tip voor je collega’s?

Lees het boek Clean Code door Robert C. Martin, het heeft mijn mijn code in zowel stijl als kwaliteit positief beïnvloed.

Dankjewel Sayf, leuk om kennis te maken en welkom bij Eonics!