Kenrick Trip heeft letterlijk en figuurlijk visie voor de toekomst. Mensen met een visuele beperking kunnen straks via zijn Augmented Reality bril (AR) weer ‘zien’. Ook nam hij onlangs deel aan een nationale handelsmissie naar Boston samen met minister president Mark Rutte.
De 21-jarige Kenrick Trip is derdejaars student Werktuigbouwkunde aan de TU in Delft. Het is ook via die universiteit, om precies te zijn door zijn deelname aan een honoursprogramma Robotics, dat hij bij Eonics terecht kwam om daar tijdelijk te gaan werken. Kenrick: ‘Ik heb als groepsleider 1 jaar aan het droneproject gewerkt. Via een ander programma kregen we op de universiteit de opdracht om iets te bedenken waardoor we het leven van blinde mensen konden verbeteren. Uiteraard hebben we hiervoor interviews gedaan met blinde mensen maar ook bezocht ik bijvoorbeeld het MuZIEum in Nijmegen. Daar kun je een beleving in absolute duisternis hebben of dit ervaren via virtual reality.’
Aspektu: kunst meer toegankelijk voor slechtzienden
’Onderzoek en uitwerking daarvan resulteerde in het ontwerpen van een Augmented Reality bril: een applicatie voor mensen met een visuele beperking die bij een schilderij de QR-code scant en die omzet in audio. Zo kan deze bril voor de slechtziende medemens via AR een deel van het zicht invullen. Kenrick: ‘Hoewel het hoofddoel primair voor slechtzienden was, zijn we nu bezig om de bril te optimaliseren voor alle bezoekers. De naam van het project is Aspektu, het Latijnse woord voor zicht. Eonics kwam hiervoor in beeld als softwarebedrijf en voor de resources. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw prototype en de website’.
Handelsmissie
Kenrick is net terug van een handelsmissie in Boston. Zelfs onze premier Rutte maakte anderhalve dag deel uit van dit gezelschap. Kenrick: ‘Vanuit de 4TU-federatie (Delft, Wageningen, Twente en Eindhoven) organiseerden we een beurs in Hannover waar veel ambtenaren van Economische zaken aanwezig waren. Via hen hoorde ik dat je je kon inschrijven voor een handelsmissie en dat heb ik via de TU gedaan. Bedrijven die te maken hadden met AI en Robotica konden zich ook inschrijven.’
Kenrick was vooral organisatorisch bij de missie betrokken en kweet zich uitstekend van deze taak. “Ik was een ‘support group member’ en zorgde ervoor dat alle zaken goed geregeld waren, van techniek tot banners. We reisden in drie bussen (150 mensen en 100 bedrijven/ kennisinstellingen) en steeds moest alles opnieuw opgezet worden. Voor mezelf wilde ik mijn netwerk als mede mijn technische kennis uitbreiden. Er was natuurlijk veel sales maar ook de top van de Nederlandse technologie was aanwezig en dat was leerzaam. Ik bezocht ook het MIT en het was geweldig om te merken dat zij daar met dezelfde dingen bezig zijn als wij hier bij Eonics, zoals bijvoorbeeld ROS (Robotic Operating System)”.
De redactie zal Kenrick op de voet blijven volgen, dus hou de Inbox in de gaten voor toekomstige artikelen over al zijn avonturen bij Eonics.