Even voorstellen: Vince van Oosten

team

Sinds een maandje is Vince ons interne ontwikkelteam komen versterken. De hoogste tijd om even kennis te maken.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Vince van Oosten, 24 jaar, en ik woon in Boskoop. Ik heb twee jaar in Leiden gestudeerd en ben inmiddels alweer twee jaar aan het werk. Naast een passie voor vrije software hou ik ook erg van muziek, ik speel dan ook basgitaar in een metalband. Daarnaast ben ik met veel plezier vrijwilliger bij de scouting.

Wat vind je leuk aan het vak software-engineering?

Dat het enerzijds technisch is maar anderzijds juist heel creatief. Het geeft veel voldoening om dingen te maken en het is interessant hoe je ieder probleem op verschillende manieren kunt oplossen.

Wat voor opdracht/project werk je momenteel aan?

Ik werk aan Observ. Omdat ik pas net ben begonnen ben ik me nu vooral nog aan het inlezen in de code-base. Hopelijk kunnen we binnenkort aan de slag en leuke nieuwe features implementeren.

Waarom heb je voor Eonics gekozen?

Ik ging samen met een oud-collega en een paar andere mensen naar FOSDEM. Toen bleek één van deze mensen Jeroen Vermeulen te zijn. Jeroen vertelde zo enthousiast over Eonics dat ik besloot me aan te melden voor een gesprek. Ik voelde me meteen op mijn gemak en sinds ik hier ben komen werken ben ik helemaal op mijn plek.

Wat is je favoriete IDE?

Officieel mag je het geen IDE noemen maar ik gebruik NeoVIM.

Nog een goede (tech)tip voor je collega’s?

Ik beleef nog altijd heel veel plezier aan de klassieker “IT Crowd”!