Alles over onze werkvormen

werkvormen

Wij zijn altijd op zoek naar IT-professionals voor het uitvoeren van opdrachten, interne projecten, en consultancy bij onze opdrachtgevers. In dit artikel leggen we alles uit over de verschillende werkvormen en contracten die we onze werknemers aanbieden. Freelance- en payrollmogelijkheden staan hier uitgelegd.

Alle contractvormen die wij bieden kenmerken zich door veel keuzevrijheid. Je kunt bij ons zelf je ideale salarispakket samenstellen. Daarbij is er in de basis te kiezen uit twee vormen: een normaal dienstverband of een midlance-on-demandconstructie waarin, wanneer jij het wilt, je salaris wordt gekoppeld aan de door jou gegenereerde inkomsten. In beide gevallen is het pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Daarmee kun je zelf bepalen wat je doet aan opleidingen, pensioenvoorziening en vervoer (leasen/eigen auto/OV), etc.

Normaal dienstverband

Bij een normaal dienstverband ligt het brutosalaris ruim boven het marktgemiddelde. Daarbij krijgt iedereen een budget op maat waarmee het pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden – inclusief pensioenvoorziening – samen te stellen is. Als het budget niet compleet wordt benut, krijg je het restant opgeteld bij je salaris.

Midlance-on-demand

Voor ICT professionals waarvoor freelancen toch net een wat te grote stap is, is midlancen een mooie werkvorm. Als je een opdracht hebt, heb je een fantastisch salaris. Als je tussendoor even “op de bank zit”, heb je de garantie van een basissalaris. Daarnaast houd je recht op sociale zekerheid (Ziektewet, WW en WIA) en worden alle administratieve zaken voor je afgehandeld. Het enige nadeel van midlancen is dat het basissalaris waarschijnlijk niet voldoende is om thuis alle lasten te kunnen betalen. Dit is niet zo erg als je de maanden ervoor een flink salaris hebt ontvangen en een buffer hebt opgebouwd. Maar als je net start met midlancen, of als je om andere redenen meer financiële zekerheid nodig hebt, kan dit heel lastig zijn.

Om dit nadeel weg te nemen, bieden wij midlancen-on-demand. In deze constructie kun je iedere 3 maanden opnieuw kiezen voor midlancen of een vast salaris. Voorzie je dat je de komende drie maanden een opdracht hebt? Lekker midlancen! Ben je niet zo zeker van je inzet? Dan kies je voor de zekerheid van een vast salaris.

Let op: de duur van je (vaste) contract staat dus helemaal los van de driemaandelijkse keuzemomenten.

Een voorbeeld: stel dat het nu 1 maart is en je op 1 april bij ons in dienst komt. Bij de midlance-on-demand constructie begin je altijd met een vast maandsalaris en een zelf samen te stellen secundair arbeidsvoorwaardenpakket. Als je eenmaal in dienst bent en we hebben een opdracht van bijvoorbeeld een jaar voor je gevonden, dan kun je er voor kiezen om de volgende 3 maanden te midlancen en daarmee je salaris significant te verhogen. Je weet immers met een redelijke mate van zekerheid dat je de komende periode een opdracht hebt. Als het eind van de opdracht in zicht is, kun je er simpelweg weer voor kiezen om terug te schakelen naar je vaste salaris.

Kortom, met de midlance-on-demand constructie kun je altijd zelf bepalen wat voor de komende 3 maanden voor jou de beste salarisconstructie is.

Tot slot

We hopen dat deze informatie je vragen heeft beantwoord. Tot slot willen we nogmaals benadrukken dat we nooit een concurrentie-beding in onze contracten opnemen en we ons best doen al onze contracten en werkvormen zo simpel en duidelijk mogelijk te maken. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je altijd contact op nemen met vivian.burgers@eonics.nl voor meer informatie.